معرفی رشته:
رشته ساخت و تولید یکی از زیر شاخه های مهندسی مکانیک است. هدف از این رشته، تربیت افرادی است که با به کاربردن فناوری مربوط به ابزارسازی، ریخته گری، جوشکاری و فرم دادن فلزات، در زمینه ساخت و تولید ماشین آلات و صنایع (کشاورزی ، نظامی، ماشین سازی، ابزارسازی، خودروسازی و … ) آماده کار شوند. مشخص کردن این موضوع که یک قطعه باید به چه روشی ساخته شود تا دارای تولیدی سریع، ارزان و همچنین کیفیت مناسب و کارایی مطلوب باشد بر عهده یک کارشناس متبحر ساخت و تولید است.
مشاغل مرتبط با این رشته:
فارغ التحصیلان این دوره قادر خواهند بود در صنایعی از جمله ماشین سازی، ابزارسازی، خودروسازی، صنایع کشاورزی، صنایع هوا فضایی، دفاعی و … مشغول کار شوند. در صورت همت بیشتر، فارغ التحصیلان این رشته می توانند یک کار تولیدی یا خدماتی با یک سرمایه متوسط راه اندازی کنند و تا نیازی به کارهای استخدامی هم نداشته باشند.( خود افراد صاحب صنعت شوند)
ادامه تحصیل:
این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو گرایش قالب سازی و ماشین ابزار تقسیم می شود و در مقاطع بالاتر به گرایشهای سیستمهای تولید صنعتی، شکل دهی فلزات و (در برخی از دانشگاه ها مکاترونیک) تقسیم می گردد. فارغالتحصیلان این دوره میتوانند تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل یا خارج از کشور ادامه تحصیل دهند.